Hvad Er Tourettes Syndrom - Her Får Du Svaret!

Billede credits: Pixabay

Hvad er Tourettes syndrom? - Tourettes syndrom er en lidelse hvor udføre ufrivillige bevægelser eller lyde som man også kalder tics. 

Symptomer kan være alt fra ufrivillige grimasser, til armbevægelser, spjæt, lyde, ord, sætninger, som personen ikke selv kan styre. 

Syndromet ses oftest hos drenge, faktisk op til 75% og kan ses fra folk er omkring 5-6 år gamle, men starter oftest når man når en 8-10 års alder men for en stor del af alle der rammes af Tourettes, der forsvinder det inden de bliver voksne. 

Tourettes kan også nogle gange forbindes med ADHD, men i få tilfælde og kan i nogle tilfælde blive behandlet med nogle nogle af de samme metoder som ADHD behandlinger idebære.

Diagnosen stilles af en læge og der findes muligheder for at afhjælpe symptomerne bland andet er en behandlingsmetode kognitiv terapi.

Når man siger at Tourettes er ufrivillige bevægelser, betyder det altså også at hvis man lider af Tourettes kan man ikke selv kan kontrollere, hvornår eller hvordan det sker, det vil sige at det kan ske i bussen på vej til arbejde, i skolen, på restauranten, nede i supermarkedet og så videre, man kan aldrig vide hvornår der kommer et tics.