Hvad Tjener En Psykolog?

Billede credits: Pixabay

Vi kan alle komme ud i en situation, hvor man har brug for en psykolog. Psykologer er dem, der i bund og grund hjælper andre mennesker med deres psykiske udfordringer, hvilket de gør gennem samtaler og terapi.

Hvad tjener en psykolog? En nyuddannet psykolog, der arbejder med almindeligt psykologarbejde, tjener gennemsnitligt 33.400 kroner privat, 36.794 ved kommunen og 34.841 ved staten. Disse tal er inklusive ting som pension, tillæg og værdi af forskellige personalegoder.

Psykologer kan være specialiseret indenfor flere forskellige områder. De mest almindelige retninger inden for psykologi er børnepsykologi, voksenpsykologi, arbejds- og organisationspsykologi og parapsykologi.

En psykolog kan arbejde mange forskellige steder, og i mange forskellige stillinger. Alt fra klinikker, sygehuse, store virksomheder har brug for psykologer til at tage sig af patienter, klienter og de ansattes trivsel. Psykologer arbejder med mange forskellige typer af psykiske problemer, og ikke to patienter er ens.

For at blive psykolog, så skal man først tage en studentereksamen, efterfulgt af en bachelor samt en kandidatuddannelse i psykologi.

Man kan godt nøjes med at tage en bachelor i psykologi, men der er stort set ingen, der gør dette, da jobmulighederne i det tilfælde vil være meget begrænsede. Langt størstedelen af psykologer har en kandidat.