Hvad Er Coulrofobi? - Læs Svaret Her

Billede credits: Pixabay

I en verden hvor man bruger klovne som uhyggelige karaktere i gyserfil, er det måske ikke så sært at mange ikke bryder sig om dem. 

Mange mennesker synes måske ikke lige at klovne er den hyggeligste ting i verdenen, men der er faktisk også folk som er deciderede angst for klovne.

Hvad er Coulrofobi? - Coulrofobi er angsten overfor klovne, hvor den angste har en sygelig fobi for klovne og kan ikke klare synet af en klovn og måske endda også er angst bare ved at tænke på klovne. 

Coulrofobi er en latinsk betegnelse for fobien og derfor kender mange den måske mere som klovnefobi her i Danmark. 

Man kan modtage behandling for Coulrofobi enten ved at opsøge behandling hos psykolog, som typisk bruger en teknik med blanding af kognitiv adfærds terapi og eksponerings terapi, som har vist sig effektiv overfor denne type fobi, men man kan også prøve alternative behandlingsmetoder som eksempelvis hypnose. 

Når personen med Coulrofobi ser en klovn, kan de blandt andet opleve hurtigere hjertebanken, åndenødsbesvær, hyperventilering, rysten over kroppen, man bliver svedig og har måske lyst til at stikke af, disse og flere symptomer er typiske kendetegn på mange angst og fobi lidelser, hvor den fobi ramte typisk oplever mere end en af symptomerene. 

Læs: avXperten- har ydet økonomisk støtte til dette indhold. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og finde tårnventilator. Vha. avXperten overlever denne hjemmeside.