Hvad Er Akrofobi

Billede credits: Alexas_Fotos / Pixabay

Akrofobi, bedre kendt som højdeskræk er den officielle betegnelse for angst for højder. Det er en tilstand som kan karakteriseres som en angstlidelse og indebærer en ekstrem frygt for at befinde sig høje steder.

De fleste mennesker oplevere en lille frygt når man befinder sig højt oppe, men som er en naturlig reaktion, for man ikke udsætter sig selv for fare. Akrofobi adskiller sig fra den almindelig frygt for højder, ved at den medføre en angst på linje med reelt fare i situationer der er relative sikre. Det kunne være bare at befinde sig på en høj etage i en bygning at folk med akrofobi ville udvise en vis utryghed og i værested tilfælde opleve panikanfald, hvor man normalt ikke rigtig ville mærke nogen former for højdeskræk, da man ved at det er sikkert.

Årsagen til højdeskræk:

Ofte forekommer akrofobi som en genetisk arvelig angstlidelse i familien. Ligeledes kan en dårlig oplevelse også være med til at udvikle en forbi for højder - det kunne blandt andet være at man har været ude for et uheld der har været med højder at gøre, der derved har udviklet en forbi for højder, og nogen grad udvikle angsttilfælde.  

Akrofobi er noget der kan behandles til en vis grad, med behandlingsformer der har vist sig at være effektive.

Sidens tekst er udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Hos Perlen Odense finder man specielt gerne SUSANNE FRIIS BJØRNER. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.